Brunch og morgenmad/ Tilbehør

Rabarberkompot

Rabarberkompot

Uhhh så er det endelig rabarber tid… Der er ikke noget bedre end at plukke de første rabarber og få lavet lækkerier med dem. Og under lækkerier der hører rabarberkompot…

Her stod menuen på gammeldags grydestegt kylling, så selvfølgelig skulle vi have rabarber kompot til, og den her tager ingen tid at lave.

Jeg har også haft rabarberkompotten med på arbejde, den smagte så lækkert ovenpå mine koldhævede kerneboller, som jeg havde klar 45 minutter efter jeg væltede ud af sengen.

Men du kan bruge rabarberkompot til mange andre ting, ovenpå morgenmad eller som lækkert fyld til en dessert.

Selve kogetiden kan være lidt forskellig, nogen vil godt have en kompot med flere “klumper” i og andre vil have den helt kogt ud. Så der må du tage den lidt på gefühl…

 

Rabarberkompot

Ingredienser

  • 300 gram rabarber
  • 50 gram sukker
  • 1 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde

1

Rens rabarberstilke og skær dem i skiver.

2

Kom dem i en gryde sammen med sukker og vanillesukker og kog det op.

3

Lad det småsimre i 5-15 minutter alt afhængig af rabarbertype og hvilken konsistens du ønsker kompotten skal have.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instragram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply