Tilbehør

Rabarberkompot

Rabarberkompot

Uhhh så er det endelig rabarber tid… Der er ikke noget bedre end at plukke de første rabarber og få lavet lækkerier med dem.

Her stod menuen på gammeldags grydestegt kylling, så selvfølgelig skulle vi have rabarber kompot til, og den her tager ingen tid at lave.

Jeg har også haft rabarberkompotten med på arbejde, den smagte så lækkert ovenpå mine koldhævede kerneboller, som jeg havde klar 45 minutter efter jeg væltede ud af sengen.

Men du kan bruge rabarberkompot til mange andre ting, ovenpå morgenmad eller som lækkert fyld til en dessert.

Selve kogetiden kan være lidt forskellig, nogen vil godt have en kompot med flere “klumper” i og andre vil have den helt kogt ud. Så der må du tage den lidt på gefühl…

 

Rabarberkompot

Ingredienser

  • 300 gram rabarber
  • 50 gram sukker
  • 1 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde

1

Rens rabarberstilke og skær dem i skiver.

2

Kom dem i en gryde sammen med sukker og vanillesukker og kog det op.

3

Lad det småsimre i 5-15 minutter alt afhængig af rabarbertype og hvilken konsistens du ønsker kompotten skal have.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lækker hjemmelavet rabarbersirup - Berits univers
    21. maj 2019 at 18:01

    […] er ret grønne, så får siruppen den flotte røde farve. Jeg har også været igang med rabarberkompot, og som du kan se hvis du kigger på opskriften, så er den lidt mere fesen i […]

  • Leave a Reply