Saucer, dressinger og div./ Tilbehør

Svampesauce

Svampesauce

Jeg elsker svampe, når de så bliver svitset og får tilført lidt fløde… muuuums siger jeg bare.

Saucen er ikke det der ligner sund, man kan vel nok erstatte fløden med creme fine eller mælk, men nu er det ikke særlig tit vi får svampesauce, og når vi gør, er det ofte til et lækkert stykke kød, og så skal den dælme smage rigtig godt.

Der står at den skal småkoge et par minutter når fløde og hønsebouillon er tilsat, men den tager ikke skade af at stå længere. Det gør den ofte her, da jeg plejer at lave den færdig inden kødet skal ordnes, eller hvis der lige skal spises en forret inden.

Svampesauce

Ingredienser

  • 600 g blandede svampe (jeg brugte portobello, markchampignon og østershatte)
  • 1 løg
  • smør til stegning
  • 1 spsk hakket timian
  • 2 dl hønsebouillon
  • 3 dl fløde
  • maizena til jævning

Fremgangsmåde

1

Rens svampene og skær dem i grove stykker.

2

Skær løget i små tern, og steg dem lysebrune i smør i en sauterpande eller en halvstor gryde.

3

Tilsæt svampe og timian og lad det stege 5 minutters tid.

4

Tilsæt fløde og hønsebouillon og lad det småkoge et par minutter.

5

Jævnes efter behag med maizena.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply