Brunch/ Brød og boller

Koldhævede kerneboller

Koldhævede kerneboller

Så bliver det næsten ikke nemmere at lave sunde og velsmagende boller… det tager ingen tid at røre dejen sammen (og man skal ikke have fingrene i dejen)  og så kan man bage dem når man lige har tid.

Som minimum skal de stå natten over og hæve, men dejen kan holde sig og stå i køleskabet i 4 dages tid, så kan man bage friske boller en travl eftermiddag. Det var i hvert fald hvad jeg gjorde med portion nummer to. Den første blev bagt til de overnattende gæster til Stafet for livet.

Opskriften er til ca. 24 boller

1 liter kold vand

50 gram gær

1 spsk havsalt

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

2 dl hørfrø

2 dl havregryn

300 gram groft mel (jeg brugte grahamsmel)

600 gram hvedemel

Gær og salt opløses i vandet, tilsæt derefter de øvrige ingredienser og så skal det bare røres sammen til en tyk grød. Jeg bruger altid en grydeske af træ, de kan holde til lidt af hvert.

Det fylder godt, så husk at brug en stor skål…

Skålen dækkes til og skal stå i køleskabet natten over, eller til du vil bage bollerne.

Når du så får lyst til friskbagte boller så skal ovnen tændes på 200 grader.

Kom bollerne på bageplade beklædt med bagepapir ved hjælp af to spiseskeer og når ovnen er varm er de klar til at blive bagt i ca. 20 minutter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply