Supper

Butternut squash suppe

Butternut squash suppe

Den her butternut squash suppe smager utrolig lækkert og så er den faktisk også ret sund…

Den kan blive sundere hvis man erstatter fløden med enten madlavningsfløde eller mælk, og man vælger en anden topping end bacontern. Vi fik den sammen med de her lækre og sunde flutes med rugmel. Hvis man vil, så kan man bruge kernerne fra butternut squash og riste dem og komme over suppen. Det havde jeg ikke lige tid til den dag, men det skal jeg helt klart prøve en anden dag. Det gode ved sådan en butternut squash er, at der faktisk ikke er ret mange kalorier i, og så mætter den temmelig meget.

Jeg startede med at bage flutes da jeg kom hjem, og 2 timer senere stod maden på bordet. Og det kan man godt gøre lidt hurtigere. Jeg snakkede nemlig i telefon samtidig med at jeg startede med flutes, så det foregik med en hånd. Og de fik vist også lov til at ælte i maskinen lidt længere end de plejer.

Butternut squash suppe

By Berit Serves: 3 personer

Ingredients

 • 1 butternut squash
 • 4 gulerødder
 • 3 fed hvidløg
 • 2 løg
 • 1 hønsebouillon terning
 • 7 dl vand
 • 1 dl fløde
 • salt og peber
 • olie til stegning
 • Topping:
 • 200 gram bacon i tern
 • et lille bundt purløg

Instructions

1

Skær top og bund af butternut squash og fjern kernerne, skær den i grove tern (incl skallen)

2

Skær gulerødder og løg i grove tern og hvidløg finthakkes.

3

Svits grønsagerne i olie i 5 minutters tid uden at de får farve.

4

Tilsæt vand og bouillonterning og lad det simre i 20-30 minutter indtil grønsagerne er møre.

5

Blend suppen med en stavblender.

6

Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

7

Svits bacontern til de er sprøde og kom dem ovenpå suppen sammen med hakket purløg.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply