Supper

Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Vinter er lig med suppetid, og den her lækre blomkålssuppe smager bare rigtig skønt. Og så er det en dejlig nem hverdagsret som ikke tager lang tid at lave.

Normalt er udkogt blomkål ikke det mest lækre. Men når det bliver brugt på den her måde… uhhh det er godt. Og bare rolig, den smager ikke af udkogt prut…

Det nemmeste er at blende den med en stavblender. Men selvfølgelig kan den også hældes i en blender. Det blev jeg nødt til, min stavblender stod nemlig af midt i det hele. Og man kan jo ikke ligefrem sige at den var på overarbejde med det kogte blomkål. Så nu er der investeret i en ny stavblender.

Hvad angår topping, så kan man variere det alt efter hvad man har lyst til, eller hvad der lige findes i køleskabet. Jeg kunne forstille mig at små stykker stegt kylling ville være lækkert, og så fylder det måske lidt mere end bacon.

Sammen med suppen fik vi de her lækre flutes, de var lige at tage op af fryseren og varme. Hvis du vil have lidt sundere flutes, så prøv de her med rugmel.

 

Blomkålssuppe

Af Berit Personer: 2

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 liter hønsebouillon/fond
  • 3 spsk philadelphia
  • saft fra en 1/2 citron
  • salt og peber
  • hakket persille
  • 1 pakke bacontern

Fremgangsmåde

1

Hak løg og hvidløg fint og skyl blomkål og skær det i grove stykker.

2

Svits løg og hvidløg i raspsolie indtil det er klart (skal ikke tage farve)

3

Tilsæt blomkål og lad det stege med et par minutter.

4

Tilsæt hønsebouillon og lad det simre 20-30 minutter.

5

Steg imens bacontern.

6

Tilføj flødeost og blend suppen, gøres bedst med en stavblender.

7

Smages til med citronsaft, salt og peber.

8

Serveres med stegte bacontern og hakket persille.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply