Hovedretter med kylling og and

Kyllingebryst sous vide

Kyllingebryst sous vide

Har du prøvet at lave kyllingebryst sous vide? Jeg vil bare sige, at når først du har prøvet det, så kommer du ikke til at stege det på panden igen. Nøj hvor det bare saftigt og lækkert!! Jeg har nemlig altid haft tendens til at stege det lidt for meget, da jeg har været så bange for salmonella bakterier.

Kyllingen var egentlig købt til at lave kylling i kokos og karry. Men det blev det ikke lige til… Sådan kan menuen altid ændre sig lidt, alt efter hvad fruens spise humør er…

Men tilbehøret er faktisk lavet som kylling i kokos og karry, bare uden kødet og med lidt mindre kokosmælk. Og det gode er at når man laver den ret, så kan man tømme køleskabet for diverse grønsager. I dag var der porre, spidskål, gulerødder og frisk spinat i. Så en rigtig omgang stop madspild.

Det eneste man kan sige om sådan et kyllingebryst sous vide, det er ikke kønt at kigge på inden det bliver stegt. Ved at der er flere der steger kødet af inden, men jeg foretrækker at gøre det bagefter.

Vi er begyndt at bruge vores sous vide lidt mere, og jeg synes det er en fantastisk måde at lave mad på. Det gode er at man ikke stresser over om kødet har den rette temperatur. Det er bare med at få tilbehøret klar til når kødet er færdig.

Så mon ikke der efterhånden kommer lidt flere sous vide opskrifter på bloggen.

Kyllingebryst sous vide

Ingredienser

  • Kyllingebryst
  • salt, peber
  • evt. andet krydderi efter smag
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

1

Kyllingebrystet klargøres og krydres med salt, peber og hvad man ellers har lyst til af krydderier.

2

Kom kyllingebryster i vacuumpose og forsegl den med din vacuumpakker.

3

Og så skal de have 2,5 time ved 58 grader i sous vide.

4

Når de er færdige steges de hurtigt på panden ved høj varme, så de får stege skorpe.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply