Pasta og pizzaretter

Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza

Vi har som regel pizza fredag hver anden uge når vi har drengene. Så bliver der produceret på samlebånd, så der også er til fryseren. Vi bruger ofte små slices til madpakken, eller supplerer op med lidt pizza når vi har buffet… læs rester 😉 Vi har jo et stk kræsen dreng, som elsker pizza, så når han har spist havregryn flere dage i ugen i stedet for aftensmaden, så må han godt få pizza på buffet dagen.

Vi bruger vores pizzasten, og det giver de lækreste sprøde pizzaer.

Ca. 45 minutter inden den første pizza skal i ovnen så tænder vi ovnen på max. varme, vores kan komme op på 300 grader. Pizzastenen skal ligges på bageristen nederst i ovnen mens ovnen er kold.

Og så skal de bages i ca. 7 minutter.

Hvis ikke man bager på pizzastenen, så kan de bages i almindelig ovn ved 250 grader i 10-12 minutter.

Der bliver lavet lidt forskellige varianter, vi stiller altid peperoni, skinke, cocktailpølser, champignon og bacon frem. Og selvfølgelig pizzatopping og godt med revet ost. I dag var der også lidt rester fra ugen, så der blev også lavet med kyllingkebab, oksekød og majs.

Denne portion giver 6 pizzaer

50 g gær

5½ dl lunkent vand

2 spsk olivenolie

2 tsk salt

ca. 900 g pizzamel

Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt olie og salt. Ælt den sammen med melet, brug ikke det hele på en gang. Det er forskelligt hvor meget der skal bruges.

Dejen stilles til hævning en halv time tildækket et lunt sted.

Slå dejen ned og stil den til hævning yderligere en halv time.

Del dejen i 6 portioner og rul dem ud. Bordet skal være godt dækket af mel, og kagerullen skal også have mel på.

Jeg ligger hver pizza på et stykke bagepapir, da jeg synes at det er svært at få dem op på pizzastenen uden. Også selvom vi bruger en pizza spade.

Vi fylder nærmest alle køkkenborde, da jeg ruller alle pizzaer ud og så går samlebåndet igang med at fylde dem. Men vi kører et godt team Klaus og mig… jeg laver dejen og ruller dem ud, han kommer fyld på og han sørger for at komme dem ind i ovnen og tage dem ud. Det er kun sket en enkelt gang at han tabte en på gulvet… he he

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply