Brød og boller

Grove hotdogbrød

Grove hotdogbrød

Når det lige skal være en tand mere lækkert og sundt, så bag de her lækre grove hotdogbrød. Det er så meget bedre med hjemmebagt, og så mætter de jo også noget mere end de færdig købte.

I min lokale rema der kan jeg ikke finde grove hotdogbrød. Derfor er jeg begyndt at bage mine egne, da jeg helst ikke må spise for meget hvidt brød med min diabetes type 2. Jeg er ellers typen der ELSKER hvidt brød. Men så prioriterer jeg, for der er noget bagværk hvor det bare skal være hvidt brød. Så får jeg det bare sjældent i stedet for.

Hvis det skal være lidt ekstra, og ikke bare almindelige hotdogs, så kan du lave gourmet hotdogs. Så kommer jeg hjemmelavede ristede løg, syltede rødløg og hjemmelavet agurkesalat på. For dælen det smager godt…

Grove hotdogbrød spises enten lune når de lige er bagt, eller opvarmes lige inden servering. Når de skal opvarmes igen så giver jeg dem ca. 5 minutter ved 200 grader. Pølsebrødene er også fryseegnede, så bare bag en god stor portion og kom i fryseren. Så har du det nemt en dag hvor det skal være let, endda uden at købe færdige hotdogbrød.

 

Grove hotdogbrød

By Berit Serves: 10 stk

Ingredients

  • 50 gram gær
  • 50 gram smør
  • 2,5 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 150 gram fuldkorns speltmel
  • 250 gram hvedemel
  • æg til pensling

Instructions

1

Smelt smørret i gryden og tilsæt mælken så det er lunt.

2

Kom gær i skålen og hæld smør og mælkeblandingen over og opløs gær.

3

Hvis du ælter dejen på din røremaskine behøver gæren ikke at være helt opløst.

4

Tilsæt, salt, sukker og fuldkorns speltmel.

5

Tilsæt det meste af hvedemelet og ælt dejen indtil den er smidig og en smule klistret (der justeres til med hvedemel)

6

Kom plastik og et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 45 minutter.

7

Del dejen i 10 stykker og tril hver til en tyk pølse der ligges på bagepladen og trykkes lidt flad.

8

Kom plastik og viskestykke over og lad dem efterhæve i 45 minutter.

9

Pensl hotdogbrødene med sammenpisket æg.

10

Bag hotdogbrødene i 12-14 minutter ved 200 grader.

11

Afkøl på en rist.

Notes

Jeg bruger altid en 8 liters frysepose som jeg klipper op og bruger til hævningen. Husk at alle ovne er forskellige, så hold øje med hotdogbrødene i ovnen.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply