Hovedretter med svinekød

Sundere svensk pølseret

Sundere svensk pølseret

Da jeg var på torvet i sidste uge fik jeg købt lækre friske grønsager, og jeg fik bla. købt glaskål. Så jeg kiggede lidt rundt på nettet og blev inspireret til den her sundere svensk pølseret. Om man kan kalde det svensk pølseret kan vel diskuteres, når kartoflerne bliver udskiftet med glaskål. Men det smagte fantastisk og jeg savnede slet ikke kartoflerne og smagen var næsten ligesom en klassisk svensk pølseret.

Jeg spiste uden at få tilbehør til, men hvis du har en mand der skal mættes lidt mere, så kan rugbrød og sennep til også anbefales. Det var i hvert fald hvad min egen mand fik til. Og hvis du vil have retten lidt sundere, så kan du erstatte madlavningsfløde med mælk.

Efter jeg har fået konstateret type 2 diabetes, så forsøger jeg at skære ned på kulhydrater. Kulhydrater påvirker nemlig blodsukkeret, men jeg er overhovedet ikke fanatisk. Jeg sørger bare for at spise sundere end jeg tidligere spiste. Og det er utroligt nok gået ret så godt. Men jeg har også et håb om at kunne spise mig ud af min diabetes.

Da jeg købte grønsager på torvet, købte jeg nogle grønsager som jeg ikke har brugt før. Bla. glaskålen som jeg har brugt i den her sundere svensk pølseret. Jeg fik også købt pak choi, og med dem fik jeg lavet den her lækre wok.

Hvad har du af favoritter hvor du erstatter fx. kartofler med noget andet?

 

Sundere svensk pølseret

By Berit Serves: 3 personer

Ingredients

  • 350 gram gode pølser (enten wiener eller grillpølser)
  • 1 1/2 glaskål
  • 1 løg
  • 140 gram koncentreret tomatpure
  • 3 dl madlavningsfløde 15%
  • 2 tsk stærk paprika
  • salt og peber
  • becel til stegning
  • Purløg til pynt

Instructions

1

Start med at skrælle glaskålen og skær den i store tern (svarende til de kartoffeltern du ellers ville lave)

2

Kog glaskålen i 13-15 minutter, hæld vandet fra og skyl med koldt vand for at stoppe kogningen.

3

Skær pølserne i mindre stykker og løget i fine tern.

4

Når glaskålen er kogt, så svitses løget ved jævn varme i et par minutter sammen med paprika.

5

Tilsæt pølserne og skru op for varmen så de får lidt farve.

6

Steg dem i 5 minutters tid og tilsæt glaskål og lad dem stege med 2-3 minutter.

7

Tilsæt madlavningsfløde og tomatpure og lad det simre lidt ved jævn varme.

8

Smag til med salt og peber og pynt med hakket purløg på toppen.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply