Frokostbordet/ Tilbehør

Agurkesalat

agurkesalat

Det er lækkert med hjemmelavet agurkesalat, og så er det faktisk både hurtigt og ret nemt at lave.

Min mor har altid selv lavet agurkesalat, og jeg synes bare hjemmelavet smager så meget bedre.

Jeg lavede det sidst da vi holdt fødselsdag og menuen stod på hjemmelavede burgere med det hele…

Men man kan jo få agurkesalat til alt muligt… sidder og savler og tænker at jeg da vist snart skal lave grydestegt kylling igen, så kan der også komme en opskrift på det, på bloggen.

Og agurkesalat er jo virkelig en klassiker til hotdog. Da Klaus og jeg blev gift, stod natmaden på hotdogs, og da havde min mor (med hjælp fra min far, da hun var meget syg af kræft) lavet masser af hjemmelavet agurkesalat og det var så lækkert. Det skal så siges at vi havde agurkesalat på lageret ret lang tid efter… men det er jo ikke dårligt.

Agurkesalat

Ingredienser

  • 1 agurk
  • groft salt
  • 2 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl vand
  • peber

Fremgangsmåde

1

Start med at skære agurk i tynde skiver (de kan med fordel skæres på et mandolin jern), fordel skiverne jævnt på en tallerken, det gør ikke noget hvis de ligger lidt ovenpå hinanden.

2

Drys med groft salt, og lad dem trække i 10 minutters tid.

3

Kom eddike, sukker, vand og peber i en lille gryde og lad det koge op, og til sukker er opløst.

4

Når agurkeskiver har trukket, så skal væden presses ud, det gøres nemmest ved at tage en håndfuld af gangen og bare trykke godt sammen over vasken.

5

Derefter kommes skiverne i eddike lagen, og så skal de bare trække en times tid inden de er klar til brug.

6

Jeg laver som regel altid agurkesalat et par dage inden, så de har trukket godt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply