Brød og boller

Franskbrød

Franskbrød

Her får du opskriften på godt gammeldags franskbrød der smager af barndom. Ja det kommer selvfølgelig an på hvor gammel du lige er. Det er smagen af min barndom, og jeg er vel ved at nærme mig slutningen af 40’erne.

Min mor hun bagte altid franskbrød, og det her smager ligesom hendes. Det smager skønt når det er nybagt, men jeg er faktisk endnu mere vild med det ristet. Men jeg elsker også bare ristet brød. Det fik jeg når jeg kom hjem fra skole da jeg var barn.

Kan også huske at jeg brugte brødet til at lave en kradser med. Så kom jeg ketchup, remoulade og ristet løg på, ha ha. Det er nok ikke lige hvad jeg ville spise i dag. Men nå, vi har vel alle spist sjove madder da vi var børn.

Hvad med dig, hvad har du spist af sjove madder som barn? Og spiser du dem stadig?

Jeg bager 2 franskbrød af gangen, og så deler jeg dem i halve og fryser dem ned. Så er det nemt lige at tage frisk franskbrød op til sultne børn om eftermiddagen.

Det smager skønt med bla. hjemmelavet hindbærmarmelade på, opskriften finder du her. Eller noget æblegelé.

Jeg har valgt at komme blå birkes ovenpå, men du kan også bruge lyse, eller helt undlade det.

 

Franskbrød

By Berit Serves: 2 stk

Ingredients

  • 50 gram gær
  • 80 gram smør
  • 6 dl mælk
  • 3 tsk salt
  • 850 gram mel
  • Æg til pensling
  • Blå birkes

Instructions

1

Smelt smør og lad mælken lune deri indtil det er lillefingervarmt.

2

Kom gær i din røreskål og opløs det i det lune mælk/smør.

3

Tilsæt salt og tilsæt mel.

4

Lad det køre ca. 8 minutter ved mellem styrke på røremaskine og så 5 minutter på høj.

5

Afhængig af hvilken røremaskine du har, så skal du lige holde øje med den.

6

Kom plastik over skålen og lad dejen hæve i 30 minutter.

7

Del dejen i 2 og fordel i 2 smurte brødforme.

8

Dejen skal ikke æltes.

9

Lav et snit på tværs med en skarp kniv, pensl med sammenpisket æg og drys med birkes.

10

Lad brødene efterhæve i 30 minutter.

11

Bages 25-30 minutter nederst i ovnen ved 200 grader almindelig ovn.

12

Når de er færdigbagt tages de ud af formen og køles af på en rist.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply