Brød og boller/ Tapas

Sprøde knækbrød

Sprøde knækbrød

De her lækre sprøde knækbrød er mest velegnet til at lave i mindre stykker. De passer fantastisk til tapas, men smager også skønt bare sådan. De er også rigtig gode lige at gå og hapse af…

Og hvis du tænker at det er svært at bage knækbrød. Så kan du godt tro om, det er faktisk ret let, og så smager det bare så meget bedre end det du køber.

Jeg vil blandt andet servere dem til en tapas aften hvor jeg vil lave et lækkert tapas bræt med alt muligt på. Jeg har købt en masse forskellige pølser, skinke og lækker ost som skal på. Og så vil jeg servere det sammen med en masse dyppelse og andre slags brød og rugbrødsstave osv. Jeg elsker tapas, men jeg har lidt svært ved at begrænse mig. Jeg skriver altid op på en liste hvad vi skal have. Men lige så stille sniger der sig mere og mere på listen efterhånden.

På tapas brættet vil jeg blandt andet komme ramsløgpesto og aioli på. Måske jeg også lige laver en persillepesto og en rød pesto, og hvad jeg ellers lige finder på i sidste øjeblik.

Dejen til knækbrød er lidt blød, men det gør slet ikke noget, faktisk er den ret nem at få rullet tyndt ud. Det har jeg i hvert fald før haft udfordringer med. For hvis dejen er alt for tykt rullet ud, så bliver de ikke sprøde.

Portionen på de her sprøde knækbrød rækker til en bageplade. De kan holde sig et par uger i en lufttæt beholder. Men her i huset er de dog væk noget hurtigere.

Man kan også vælge at drysse lidt blå birkes på inden de bliver bagt.

 

Sprøde knækbrød

By Berit
Cooking Time: 15-17 min Total Time: 30 min

Ingredients

  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl hørfrø
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl solsikkeolie
  • 1 dl vand
  • 60 gram mel
  • 1 tsk groft salt

Instructions

1

Bland alle ingredienserne sammen og lad dejen stå og hvile i 5 minutter.

2

Kom dejen på et stykke bagepapir og lig et stykke bagepapir ovenpå.

3

Rul dejen tyndt ud mellem de to stykker bagepapir så det passer med en bageplade.

4

Træk forsigtigt det øverste stykke bagepapir af og kom den udrullede dej med bagepapir nedenunder på en bageplade.

5

Skær ud i den ønskede størrelse, her kan du med fordel bruge et pizzahjul.

6

Bag dem i 15-18 minutter ved 200 grader indtil de er gyldne.

7

Lad dem køle af på en rist og bræk dem forsigtigt fra hinanden.

8

Opbevares i en lufttæt beholder.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply