Drikke

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Så er det tid til at lave hyldeblomst saft, i år har jeg været ude i god tid og fået nogle af de første blomster, så der skal helt klart laves en portion mere.

Jeg fryser saften ned i små poser, det er så nemt at tage op af fryseren og så hælde vand over i en kande. Så er der hurtigt en kold kande hyldeblomst saft klar.

Denne portion gav 9 poser til fryseren, og så en lille smule der blev blandet med det samme.

Blandings forholdet er 1 del saft og 3 dele vand.

50 hyldeblomst skærme

4 citroner

2 limefrugter

5 spsk citronsyre

1150 gram sukker

2,5 liter vand

Skærmene skal ikke skylles, men bare rystet fri for smådyr. Klip så meget som muligt af stilkene af. Kom det i en stor gryde sammen med citroner og limefrugter i skiver.

Bring vandet i kog, tag det af varmen og opløs sukker og citronsyre deri. Hæld det over hyldeblomstskærmene og så skal det bare stå og trække i køleskabet i 3-5 dage.

Mit saft trak i 4 dage.

Jeg starter med at si det groft, så alle blomsterne, citroner og limefrugter er sorteret fra.

Så kommer jeg et lag vat i en anden si, så alle smådyrene ikke kommer med, og så kommer saften igennem igen.

For selvom jeg havde rystet skærmene godt, så gemmer der sig alligevel nogen, som du kan se på billedet.

No Comments

Leave a Reply