Så er det tid til at lave hjemmelavet hyldeblomstsaft. I år har jeg været ude i god tid og fået nogle af de første blomster. Så der skal helt klart laves en portion mere.
Det er dejlig nemt at lave, selve arbejdstiden er ret kort. Det eneste der tager lidt lang tid er hvor saften står og trækker. Men det er jo bare et spørgsmål om at sætte gryden med saften et køligt sted hvor den kan stå og passe sig selv.
Jeg fryser saften ned i små poser, det er så nemt at tage op af fryseren og så hælde vand over i en kande. Så er der hurtigt en kold kande hyldeblomst saft klar.
Man kan også komme det på flasker og have det stående på køl. Så kan man lige sætte sig ud på terrassen og nyde et glas saft med lækre hjemmelavede lakridsmandler.
Blandings forholdet er 1 del saft og 3 dele vand.
Her er den første gang jeg sier saften.
Som du kan se så er der stadig lidt smådyr tilbage på trods af at jeg har rystet skærmene godt.
Et lille tip er at ryste hylde blomst skærmene udenfor. Det ene år jeg lavede saft, var hele køkken vinduet fyldt med små dyr efter jeg havde stået ved vasken og rystet hyldeblomst skærme.
Du kan sagtens bruge et klæde til at si saften med når det er trukket færdig. Jeg bruger dog altid vat, så er det bare at smide det ud bagefter. Det er noget jeg har lært af min mor, og vi har vist alle sådanne små tips som hænger ved og som vi kan huske fra vores barndom?
Hvad har du har dejlige barndomsminder fra køkkenet?
Hjemmelavet hyldeblomstsaft
Ingredients
- 50 hyldeblomst skærme
- 4 citroner
- 2 limefrugter
- 5 spsk citronsyre
- 1150 gram sukker
- 2,5 liter vand
Instructions
Skærmene skal ikke skylles, men bare rystes fri for smådyr og sørg for at klip så meget som muligt af stilkene af.
Kom dem i en stor gryde eller skål (jeg bruger en 5 liters gryde) sammen med citroner og limefrugter i skiver.
Bring vandet i kog, tag det af varmen og opløs sukker og citronsyre deri.
Hæld sukkervandet over hyldeblomstskærmene og så skal det bare stå og trække enten i køleskabet eller et køligt sted i 3-5 dage.
Når saften er færdig med at trække så skal den sies.
Jeg starter med at si det groft, så alle blomsterne, citroner og limefrugter er sorteret fra.
Så kommer jeg et lag vat i en anden si (så alle smådyrene ikke kommer med) og så hældes saften igennem igen.
Når alt er siet, så husk at presse det sidste saft ud af vattet (altså hvis du bruger vat og ikke et klæde)
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments