Konfekt/søde sager

Hjemmelavet twix

Hjemmelavet twix

Har denne opskrift fra Alt for damernes hjemmeside, og har lavet dem en gang før OG de smager bare så lækkert og er en mere luksuriøs udgave af twix. Eller raider som Klaus siger… det var jo i vores barndom de hed sådan.

Portionen passer til en form på 15×15 cm

Bund:

75 g smør

150 g havrekiks eller digestive (første gang jeg lavede dem var det af havrekiks, denne her gang var det med 2/3 del havrekiks og resten digestive

Karamel:

300 g bløde flødekarameller (jeg bruger vanille fudge fra bland selv slik)

½ dl fløde

lidt flagesalt (jeg brugte Læsø salt vi selv har taget med hjem)

Chokolade:

130 g mørk chokolade (sidst brugte jeg 70%, men denne gang har jeg prøvet 55%)

65 g smør

½ tsk lys sirup

Blend kiks  og bland dem med smeltet smør. Fordel massen i bunden af formen som skal beklædes med bagepapir og tryk det godt sammen. Sæt den på køl.

Kom karameller, fløde og flageslat i en gryde og lad det smelte ved svag varme. Fordel massen i formen og sæt den tilbage på køl.

Smelt chokolade, smør og sirup i en skål over vandbad. Fordel chokolademassen oven på karamellaget og sæt formen tilbage i køleskabet. Der skal den stå minimum et par timer inden de kan serveres.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply