Eller i hvert fald noget der minder om twix (eller raider som Klaus siger), denne her udgave er dog kun med chokolade på toppen og ikke hele vejen rundt.
De smager syndigt godt, og så er de faktisk også ret nemme at lave. Og de bliver ret flotte synes jeg, havde de nu været overtrukket helt med chokolade, så kan jeg garantere for at de ikke var blevet helt så pæne ved frøken klummermikkel her.
Jeg kan personligt bedst lide dem kolde, men sådan har jeg det faktisk generelt med chokolade. Og ja… ved godt at chokolade ikke skal opbevares i køleskabet, men det bliver det her i huset. Når nu man ikke har et specielt chokolade køleskab med den rette temperatur.
På billedet er de lidt lange, de kan med fordel skæres i mindre stykker, det er nemlig ikke dem man spiser 5 stk af…
Når de skal serveres, så kan man med fordel drysse lidt flagesalt på.
Portionen passer til en form på 15×15 cm
Hjemmelavet twix
Ingredients
- Bund:
- 75 g smør
- 150 g havrekiks eller digestive
- Karamel:
- 300 g bløde flødekarameller (jeg bruger vanille fudge fra bland selv slik)
- ½ dl fløde
- lidt flagesalt (jeg brugte Læsø salt vi selv har taget med hjem)
- Chokolade:
- 130 g mørk chokolade 55%
- 70 g smør
- ½ tsk lys sirup
Instructions
Blend kiks og bland dem med smeltet smør.
Fordel massen i bunden af formen som skal beklædes med bagepapir og tryk det godt sammen, sættes på køl indtil karamelmassen er klar..
Kom karameller, fløde og flagesalt i en gryde og lad det smelte ved svag varme.
Fordel massen i formen og sæt den tilbage på køl i 15-30 minutter.
Smelt chokolade, smør og sirup ved svag varme i en gryde.
Fordel chokolademassen oven på karamellaget og sæt formen tilbage i køleskabet.
Og så den bare stå og hygge sig i køleskabet minimum et par timer inden stængerne eller stykkerne kan skæres ud og serveres.
No Comments