Frokostbordet

Æggesalat

Æggesalat

Ingen sild uden denne æggesalat i vores familie. Det er min søster der for mange år siden fandt denne opskrift i en børne kogebog. Lige siden har det været fast at den skal laves til frokoster med sild på bordet.

Vi bruger den både til almindelige sild og til stegte sild i eddike.

Jeg kommer jo fra Sønderjylland og vi har flere traditionelle retter til vores julefrokost. Jeg laver altid surrib, sylte og sukkerflæsk.

Det sker ofte at jeg laver æggesalat dagen før vi skal have gæster. Forsøger nemlig at fordele madlavningen over flere dage hvis muligt. Så er der ikke så meget stress på den dag det hele skal serveres.

 

æggesalat

 

Æggesalat

By Berit Serves: 6-8 personer

Ingredients

  • 2 hårdkogte æg
  • 50 g mayonnaise
  • 1 dl ymer
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1/4 tsk gurkemeje
  • 1 bakke karse

Instructions

1

Rør mayonnaisen glat med ymer og citronsaft.

2

Klip karsen af og kom i og smag til med krydderierne.

3

Pil æggene og del dem først på den ene led i æggedeleren og derefter på den anden led.

4

Blandes i dressingen og så er den færdig.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply