Så starter den store bagedyst i dag, og drengene har udtrykkeligt gjort det klar for mig at man ikke kan se det uden at få kage. Så jeg måtte jo igang. Den anden dag duftede det af kanel fra køkkenet på arbejdet, og allerede der fik jeg lyst til kanelsnegle. For det er jo bare lækkert med nybagte kanelsnegle.
Det er også smart at bage en stor portion, så kan der komme lidt i fryseren. Så kan man bare tage dem op og lune dem og så er de som nye. Hvis du vil fryse dem, så er det bedst at vente med glasuren til efter fryser.
Der bliver 24 stk kanelsnegle ud af denne portion.
Hvis du som mig også trænger til kage når der er bagedysten i fjernsynet, så kan du blive inspireret her.
Kanelsnegle
Ingredients
- ca. 400 gram mel
- 2 dl lun mælk
- 50 gram gær
- 1 æg
- 50 gram sukker
- 100 gram blødt smør
- Remonce:
- 150 gram blødt smør
- 150 gram brun farin
- 5 tsk kanel
Instructions
Start med at opløse gær i det lune mælk, pas på mælken ikke bliver for varmt (skal være håndvarmt)
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt til den er glat og ikke klistrer mere.
Hæver lunt og tildækket en halv times tid.
Rør remonce sammen så den er klar til dejen er hævet færdig.
Smør remoncen på og rul sammen på den lange led. Derefter skal dejen skæres i skiver på ca. 2 cm tykkelse. Sørg for at komme enden af dejen nedenunder kanelsneglene. Det glemte jeg her i travlheden mellem kanelsnegle og boller i karry.
Rul ud i en rektangel på ca. 30x70 cm.
Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 20 minutter.
Bages i 10 minutter ved 225 grader.
Når de er kølet af pyntes de med glasur.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments