Hovedretter med kylling og and

Andebryst sous vide

Andebryst sous vide

For dælen sådan et andebryst sous vide smager fantastisk.

Fordelen ved at lave andebryst sous vide er, at det får lige nøjagtig den rette temperatur. Jeg er ret stor fan af at lave kød sous vide. Det giver så meget “frihed” når maden skal laves færdig. Det er nemt at time hvornår kødet skal være færdig, og hvis tilberedningen af tilbehøret trækker ud, så sker der ikke noget ved at kødet får 10-15 minutter ekstra.

Andebrystet kan du servere med lækre ovnbagte rodfrugter, kartofler lavet i ovnen eller i actifry og så lidt græsk yoghurt rørt med hvidløg, aromat, salt og peber.

Det kunne også være lækkert med en god salat som tilbehør til andebryst, du kan finde inspiration her. Nu har jeg ikke lige nogen rødkålssalat på bloggen endnu, men det ville være så godt til. Det kunne være et godt bud på en ret til julefrokosten.

Eller hvis man som os får flæskesteg til juleaften, og gerne vil supplere med lidt and. Så er det super nemt at lave andebryst sous vide samtidig. Sidste år til jul havde jeg virkelig gang i alle maskinerne. Anden blev som sagt lavet sous vide, de brunede kartofler i actifry, og saucen på min thermomixer. Den havde jeg også brugt dagen før til at koge risengrøden til ris a la mande. Så der var ikke så meget der skulle røres rundt i, det var smart.

 

Andebryst sous vide

Ingredients

  • Andebryster
  • salt og peber
  • frisk timian
  • smør til stegning

Instructions

1

Snit skindet i tern med en skarp kniv ned til kødet.

2

Gnid med groft salt.

3

Krydr kødsiden med salt og peber og kom et par stængler frisk timian ovenpå.

4

Kom dem i vacuumpose og giv dem 2 timer ved 58 grader i sous vide.

5

Når de er færdige tages de ud af posen og timian kasseres.

6

Dup dem tørre og steg dem hurtigt på en pande med smør ved høj varme så skindet bliver sprødt.

7

Giv dem også lige en hurtig tur på kødsiden.

8

Lad dem hvile et par minutter og skær dem ud i skiver.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt .

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply