Kager

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Nu er det ved at være sæson for rabarber igen, og så er det tid til at lave lækre kager med syrlige rabarber. Rabarbercrumble er en af mine favoritter, både fordi den smager fantastisk, men også fordi den er så dejlig nem at lave.

Og husk nu at mens det er sæson, at plukke masser af dejlige rabarber, skær dem i mindre stykker og kom dem i fryseren. Så kan du stadig få lækre kager vinteren over.

Jeg kommer dem altid i en stor frysepose. Og de første 3-4 timer de er kommet i fryseren, der går jeg også roder lidt rundt i posen. Så bliver de nemlig løse, og så kan man nemt lige tage den portion man har brug for.

Når jeg bruger rabarber fra fryseren, så lader jeg dem altid tø lidt op i et dørslag. Når de har stået en lille halv times tid, så ryster jeg dem godt, så det overskydende “frost” falder af.

Inden den kommer i ovnen:

   

Denne her portion af rabarbercrumble passer til omkring 4-6 personer.

Til servering cremefraiche eller flødeskum… eller måske en kugle vanilleis. Min personlige favorit er creme fraiche…

Den er til den syrlige side, så hvis du vil have den lidt mere sød, så kom lidt mere sukker over rabarberne. Det er jo smag og behag hvor syrlig man vil have sin rabarbercrumble.

Rabarbercrumble

En anden lækker kage du kan lave med rabarber fra fryseren er de her muffins. Og har du friske rabarber, så er denne her kage helt vildt lækker!!!

Rabarbercrumble

By Berit Serves: 4-6 pers.
Prep Time: 15 minutter Cooking Time: 25 minutter

Ingredients

  • 400 gram rabarber
  • 70 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 150 gram mel
  • 100 gram brun farin

Instructions

1

Rabarber skæres i mindre stykker og fordeles i et ovnfast fad og dryssses med sukker.

2

Smørret skæres i små tern og smuldres sammen med mel og brun farin.

3

Kom det over rabarberne og bag crumblen i ovnen i 25 minutter ved 220 grader.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply