Hovedretter med svinekød/ Pasta og pizzaretter

One pot pasta med bacon og chorizo

One pot pasta med bacon og chorizo

Det kan bare ikke blive nemmere end sådan en lækker one pot pasta med bacon og chorizo. Ja okay hvis du vælger at stege bacon på en pande, så er det teknisk set two pot…

Må indrømme at retten er pænest inden man laver det, i hvert fald hvis man for kameraets skyld deler ingredienserne op i gryden.

Her er der rodet lidt rundt i det.

One pot pasta med bacon og chorizo

Jeg plejer at stege bacon på en pande først. Men det er vist bare en gammel vane. Det er så nemt bare at komme det hele i en gryde og så vupti er det færdigt. Jeg plejer at lave det i min lækre le creuset gryde. Så tager det lidt længere tid at tilberede, den skal nemlig lige varme stille og rolig op.

Det var i hvert fald hvad jeg fik at vide da jeg købte den, at jeg ikke måtte starte op på fuld varme. Hvad er din erfaring? Fyrer du op på fuld blus fra starten? Og hvis, kan gryden godt tåle det? Jeg har ikke før arbejdet med støbejernsgryder inden jeg købte min. Så derfor gør jeg selvfølgelig som damen i le creuset butikken sagde.

Må nok indrømme at jeg var ved at købe hele butikken… Planen var en gryde, men jeg endte alligevel med at købe to. Den andet er sådan en oval en som jeg slet ikke kunne stå for. Men jeg skulle nok have lyttet til min fornuft, for den har jeg kun brugt en enkelt gang. Har dog planer om at prøve at bage grydebrød i den, da jeg tænker at formen kunne være rigtig god.

Sådan her ser det færdige resultat af one pot pasta med bacon og chorizo ud

One pot pasta med bacon og chorizo

Tips:

Du kan også variere grønsagerne i retten, jeg har fx. lavet den uden spinat på et tidspunkt. Nu har jeg skrevet at man enten skal bruge fløde eller madlavningsfløde. Jeg synes personligt at den smager bedst med rigtig fløde. Meeeen det vælger jeg at vi ikke altid skal bruge, så retten bliver en smule sundere. Og smagen er også ganske udmærket med madlavningsfløde.

Mit råd er at man bruger en chorizo der er stærk, det synes jeg giver mere kant til retten.

Hvis du har lyst til andre pastaretter, så kan du finde dem her.

 

One pot pasta med bacon og chorizo

By Berit
Prep Time: 20-30 minutter Cooking Time: 20 minutter

Ingredients

 • 500 gram pasta
 • 400 gram champignon i kvarte
 • 1 hakket løg
 • 1 fed presset kinahvidløg (eller 3 almindelige fed)
 • 1 revet squash
 • 2 store håndfulde frisk spinat
 • 1 lille håndfuld frisk basilikum
 • 150 gram stærk chorizo i mindre stykker ( fra et helt stykke - ikke de tynde skiver)
 • 200 gram bacontern
 • 4 dl fløde eller madlavningsfløde
 • 5 dl grønsagsbouillon
 • 2 tsk tørret timian
 • 2 tsk tørret rosmarin
 • 1 tsk tørret oregano
 • 2 tsk salt
 • friskkværnet peber

Instructions

1

Steg bacon sprød på en pande/eller i den gryde du skal bruge og hæld fedtet fra.

2

Kom alle ingredienserne i en stor gryde.

3

Bring det i kog og lad det simre indtil pastaen er al dente.

4

Rør rundt i gryden indimellem.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply