Det er januar og vi vil gerne være lidt mere sunde. Vi havde noget frisk grønkål liggende i køleskabet som skulle bruges og noget hakket kød i fryseren. Det blev til den her lækre wok med hakket svinekød og grønkål.
Jeg er ikke altid så vild med grønkål, synes det er lidt groft i det. Men det blev utroligt lækkert i den her ret, og så er det jo bare skide sundt. Og det er jo virkelig en god ting når man godt lige vil se om det er muligt at få strammet bæltet lidt ind. Eller måske komme til at passe lidt af det tøj der hænger i skabet. Den her corona tid med hjemmekontor har kostet lidt på vægten… og ikke til den gode side.
Hvad med dig? Har du også spist lidt for godt i de her tider?
En anden lækker og sund hovedret er krydrede kødboller i tomatsauce som du kan finde her.
Wok med hakket svinekød og grønkål
Ingredients
- 500 gram hakket svinekød
- 250 gram speltkerner
- 250 gram champignon
- 150 gram grønkål
- 1 presset kinahvidløg eller 3 almindelige fed
- 1 tsk sukker
- 4 spsk østerssauce
- 1 spsk fiskesauce
- evt. yderligere salt
- 2 tsk stærk chilisauce
- saften fra 1/2 citron
- 2 spsk sesamfrø
- Sesamolie til stegning
Instructions
1
Kog speltkerner efter anvisning på pakken.
2
Rist sesamfrø til de er gyldne og sæt dem til side.
3
Skyl grønkålen og hak den groft.
4
Rens champignon og skær dem i skiver.
5
Kom sesamolie i en wok eller sauterpande og steg champignon ved høj varme indtil de har fået farve, tag dem af panden og stil dem til side.
6
Brun det hakkede svinekød i noget sesamolie.
7
Tilsæt grønkål, hvidløg og sukker og steg det ved middel varme indtil grønkålen er faldet lidt sammen, ca 5 minutters tid.
8
Tilsæt derefter champignon, østerssauce, fiskesauce, chilisauce, citronsaft og de kogte speltkerner.
9
Bland det sammen og smag til med salt.
10
Serveres med de ristede sesamfrø ovenpå.
Wok med hakket svinekød og grønkål
Ingredients
- 500 gram hakket svinekød
- 250 gram speltkerner
- 250 gram champignon
- 150 gram grønkål
- 1 presset kinahvidløg eller 3 almindelige fed
- 1 tsk sukker
- 4 spsk østerssauce
- 1 spsk fiskesauce
- evt. yderligere salt
- 2 tsk stærk chilisauce
- saften fra 1/2 citron
- 2 spsk sesamfrø
- Sesamolie til stegning
Instructions
Kog speltkerner efter anvisning på pakken.
Rist sesamfrø til de er gyldne og sæt dem til side.
Skyl grønkålen og hak den groft.
Rens champignon og skær dem i skiver.
Kom sesamolie i en wok eller sauterpande og steg champignon ved høj varme indtil de har fået farve, tag dem af panden og stil dem til side.
Brun det hakkede svinekød i noget sesamolie.
Tilsæt grønkål, hvidløg og sukker og steg det ved middel varme indtil grønkålen er faldet lidt sammen, ca 5 minutters tid.
Tilsæt derefter champignon, østerssauce, fiskesauce, chilisauce, citronsaft og de kogte speltkerner.
Bland det sammen og smag til med salt.
Serveres med de ristede sesamfrø ovenpå.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments