Tilbehør

Røsti med fyld

Røsti med fyld

Jeg stod en sen eftermiddag og kiggede dybt i køleskabet og fryseren for at se hvad der nemt kunne blive til en gang aftensmad til Klaus og mig. Og lad os bare sige… det var ikke det helt store udvalg der mødte mig, nogen havde åbenbart glemt at handle… og jeg gad i hvert fald ikke hoppe ud af hyggetøjet for at tage hen og handle, så der var ikke andet og gøre end at få noget ud af det begrænsede udvalg. Faktisk endte det med at blive ret lækkert!!

I køleskabet var der kartofler som var ved at blive lidt kedelige, og der var lidt rester af rå løg og afskåret cheddarost fra dagen før, og en pakke bacontern i fryseren. Så kom jeg i tanke om at det da kunne blive til en lækker omgang røsti…

Jeg boede som ung et år i Schweiz, og der har jeg spist masser af røsti… jeg elsker det. Jeg laver det bare alt for sjældent, og især en stor røsti som fylder hele panden. Oftest er det små røsti jeg laver.

Nu havde jeg ikke lavet en stor røsti i mindst 100 år, så var vanvittig stolt af mig selv da det lykkedes mig at få den vendt i et hel stykke… se selv.

Røsti med fyld

Denne røsti er lavet med rå kartofler, derfor den skal have så lang tid. Der hvor jeg arbejdede i Schweiz, der blev de lavet af kogte kolde kartofler (men det havde jeg jo ligesom ikke tid til at vente på)

Så hvis du vælger at lave den med kogte kartofler, så behøver den ikke stege helt så lang tid. Det vigtigste er bare at den får en sprød overflade.

Røsti med fyld

Af Berit Personer: 2
Cooking Time: 50 minutter

Ingredienser

  • 1200 gram kartofler (uskrællet vægt)
  • 100 gram bacontern
  • 125 cheddarost
  • 100 gram løg
  • salt, peber
  • smør til stegning

Fremgangsmåde

1

Start med at skrælle kartoflerne og riv dem groft.

2

Kartoflerne er lidt våde i det, så de skal vrides godt i et rent viskestykke, så noget af væden kommer væk. Gør det i lidt mindre portioner, jeg har i hvert fald ikke kræfter nok i hænderne til at vride væden ud af hele portionen på én gang.

3

Krydr kartoflerne med salt og peber.

4

Steg bacontern på panden, og kom dem over i en skål.

5

Hak løget fint og brun dem i fedtet fra bacon.

6

Riv eller skær cheddarost i små stykker.

7

Bland bacon, løg og ost sammen.

8

Varm en stor pande op og kom smør på, kom ca. halvdelen af kartoflerne på, fordel derefter bacon, løg og ost ovenpå, dog uden at det kommer helt ud til kanten. Fordel resten af kartoflerne ovenpå, så de dækker fyldet.

9

Start med at stege røstien ved høj varme og skru ned på jævn varme efter 3-4 minutter, lad den stege ialt 25 minutter.

10

Så kommer det sjove... nu skal den vendes. Læg et stort grydelåg over røstien og vend panden om hurtigt så røstien ligger på grydelåget (jeg var desværre selv hjemme da jeg lavede den, så det var IKKE muligt at tage billede af det)

11

Kom evt. lidt ekstra fedtstof på og lad røstien glide lige så stille over på panden igen.

12

Den steges ved høj varme i 3-4 minutter, hvorefter der skrues ned på jævn varme igen og den steger ialt 25 minutter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply