Mad på grillen/ Tilbehør

Bagte kartofler på grillen

Bagte kartofler på grill

De her bagte kartofler er lavet på grillen, men de kan også sagtens laves i ovnen. Om tilberednings tiden er den samme, det kan jeg ikke rigtig svare på. For her er de kun testet på grillen.

Selvom man sagtens kan grille hele året rundt, så er det lige en tand mere hyggeligt når vejret er skønt og solen skinner… og det gjorde den i fredags.

Tricket ved de her kartofler er, at man stikker et metal grillspyd igennem kartoflen, så fordeler varmen sig nemlig også igennem spydet, og de tager ikke helt så lang tid at lave.

Vores kartofler var temmelig store og de fik en time på grillen ved direkte varme og de blev så dejlig møre. Dog lå de på en holder til kebab spyd, så der var lige lidt mellemrum mellem kartofler og risten.

Som tilbehør til kartoflerne fik vi hvidløgssmør og creme fraiche som jeg havde rørt med purløg, persille, citronsaft, dijonsennep, salt og peber.

Som kød fik vi spareribs og fyldte hakkebøffer.

Og så var der også lige lidt flutes til, dog ikke hjemmebagt… Der var også købt ind til salat, men tidsplanen skred, så det nåede vi ikke…

Bagte kartofler på grillBagte kartofler på grill

Bagte kartofler på grillen

Af Berit Personer: 4-6
Forberedelsestid: 10 min Cooking Time: 1 time

Ingredienser

  • 6 store bagekartofler
  • rapsolie
  • staniol
  • kebab/grillspyd

Fremgangsmåde

1

Skyl kartofler godt, og rengør dem om nødvendigt med en lille urtekniv.

2

Sæt 2 kartofler på hvert spyd.

3

Kom lidt rapsolie på hver kartoffel og fordel det hele vejen rundt.

4

Kom staniol om hver kartoffel.

5

Sættes på en varm grill på direkte varme i en time.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply