Tilbehør

Kålrabi fritter

Kålrabi fritter

Når man har købt en kålrabi, så er der mad til maaaaange dage. Her har jeg forvandlet den til kålrabi fritter.

Mine blev ikke helt så sprøde som jeg havde håbet. Grunden dertil er nok at jeg havde 3 plader i ovnen på samme tid, så der var en masse damp.

Jeg brugte pommes frites krydderi fra santa maria og en tørret urteblanding til at komme på kålrabi fritter. Men du kan krydre dem helt som du har lyst til, og hvad du ellers plejer at bruge til fx. ovnbagte rodfrugter.

En kålrabi er temmelig stor, så man kan lave mange ting ud af den. Jeg har prøvet at lave suppe og så lavede jeg en ordentlig portion stuvet kålrabi til min far. Det havde han ikke fået i mange år, så han fik lige lidt til fryseren, så han har nem mad.

Jeg eksperimenter ofte med forskelligt tilbehør jeg kan spise i stedet for kartofler, pasta og ris. Jeg har type 2 diabetes, og da kulhydrater påvirker blodsukkeret, så undgår jeg at spise for mange af dem. Jeg elsker at få ovnbagte rodfrugter som tilbehør når der er sæson. Bønnefritter og blomkålsris er også nogle af favoritterne som tilbehør.

 

Kålrabi fritter

Ingredients

  • Kålrabi
  • rapsolie (hvis en bageplade ca. 1-2 spsk)
  • krydderier efter eget valg
  • salt, peber

Instructions

1

Skær kålrabi i tynde fritter og kom dem på en bageplade.

2

Kom rapsolie over og kom de ønskede krydderier på.

3

Tilberedes 20-25 minutter ved 220 grader varmluft

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply