Langtidsstegt and

Det kan godt lade sig gøre at få en saftig og velsmagende and med den aller billigste and. Mine kolleger mente ikke det kunne lade sig gøre, så det var et eksperiment, og resultatet blev bare godt.

Den blev testet til mortens aften og blev serveret med rødkål, hvide kartofler, brunede kartofler, gammeldags hvidkål, god sauce (sovs skal vi nok kalde den) og ikke mindst kartoffelchips…

Vi skal bla. også have and juleaften, men der steger jeg anden dagen før, så jeg kan partere den når den er kølet lidt af. Hvis den skal spises dagen efter, så skal der skæres lidt fedt fra (så skal det ikke med i bradepanden)

Kom den parterede and i et ovnfast fad og kom staniol over.

Næste dag smeltes fedtet og ande stykkerne smøres og varmes i ovnen 20-30 minutter ved 180 grader.

 

And 2400 gram

salt og peber

Til fyldet:

2 rødløg

150-200 gram svesker

2-3 æbler æbler

Bare lav en blanding, og det der ikke er plads til inde i anden, det ligges bare i bradepanden.

Til bradepanden:

Indmad, halsen og evt. fedt der er skåret fra (jeg tog lige lidt fra rumpen)

2 rødløg

3 gulerødder

2 porrer

1 persillerod

4 laurbærblade

1/2 potte timian

Sveskerne ligges i blød i vand i 1,5 times tid.

Så gøres anden klar, tag posen ud med indmad ud og skyl anden godt, krydr den godt med salt og peber både udenpå og indeni.

Lav fyldet til anden, skær rødløg og æbler i både og bland dem med de udblødte svesker og prop så meget som muligt ind i anden og luk med kødnåle.

Anden ligges med brystet opad i den store brandepande og indmad og evt. rester fordeles i bradepanden.

Skær rødløg i både, skræl gulerødderne og persilleroden og skær dem i grove stykker, skær porren i grove skiver og kom det hele i bradepanden. Timian kviste og laurbærblade fordeles ovenpå og så fyldes bradepanden halvt op med vand.

Bradepanden kommes i en kold ovn, så skal den have 4 timer ved 100 grader, 1,5 time ved 125 grader og så til sidst 1 time ved 200 grader.

Til saucen bruges væden fra bradepanden, den sies og koges ind, og så jævnes den og smages til… man kan også tilføje lidt fløde.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Hovedretter med kylling/and og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *