Saucer dressinger og div./ Tapas

Aioli

Aioli

Det er for dårligt at min blog næsten er et år gammel inden den her meget brugte opskrift på aioli kommer på. Det er min søster der startede med at lave den. Og vi har lavet den en hel del gange i vores familie…

Man kan jo nærmest spise det til alt. Ja altså hvis du spørger mig. Du kunne f.eks servere den til de her kartoffelbåde der er lavet i actify, eller dem her der er lavet i ovnen. Jeg laver den også altid når der skal serveres tapas.

Det er egentlig nemt at lave. Det kræver bare at man lige sørger for at gøre tingene i den rette rækkefølge. Det er også vigtigt at alle ingredienserne har stuetemperatur,  så den ikke skiller.

Det er muligt at lave det i en skål og piske med håndkraft eller elpiskeren. Men jeg synes det er meget nemmere at lave den i foodprocessor. Så har man nemlig begge hænder fri når olien skal hældes i. Så skal man ikke stå der og balancere med elpiskeren i den ene hånd og hælde olien i en tynd stråle med den anden. Men nu er jeg så måske heller ikke verdens mest tålmodige person. Så mit temperament kommer på prøve når jeg har lavet det på den måde.

Denne portion aioli passer vel nok som tilbehør til 6-8 personer.

 

Ingredients

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 2-3 fed hvidløg (eller hvis man er meget glad for hvidløg et af de hele fed)
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1 dl rapsolie
  • 1 dl olivenolie
  • 1-2 spsk citronsaft
  • ca. 1/2 dl vand
  • friskkværnet peber

Instructions

1

Start med at presse hvidløg og pisk det sammen med æggeblommer, dijonsennep og salt.

2

Så skal rapsolien piskes i, og til at starte med dråbevis til det begynder at samle sig, og derefter hældes det i en tynd stråle. Det er meget vigtigt at piske mens olien kommes i.

3

Så piskes olivenolien i, også i en tynd stråle og så skal konsistensen tjekkes.

4

Kom vand i indtil den rette konsistens opnås.

5

Smag til med citronsaft salt og peber.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply