Tilbehør

Ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugter

Jeg elsker når sæsonen for ovnbagte rodfrugter den starter. Det er en af mine favorit tilbehør, og den måde jeg nok får mest grønsager på.

Og nu er vi i den sidste vintermåned, så det er med at udnyttet det med lækre ovnbagte grønsager.

Det gode er at du bare kan tømme køleskabet for diverse grønsager. Også dem som er begyndt at hænge lidt med hovedet. Da vi fik ovnbagte rodfrugter den anden dag, der bestod den af rødbeder, farvede beder, gulerødder i forskellige farver, persillerod, pastinakker og rødløg. En god grønsag du også kan komme i er søde kartofler.

Du kan også krydre med dit favorit krydderi. Jeg kommer altid salt og peber på, og så varierer det ellers fra gang til gang. Det kan både være all-round krydderi, timian, rosmarin, oregano, chili osv. Der er det kun fantasien der sætter grænser.

Jeg kan godt lide når mine ovnbagte rodfrugter får lang tid i ovnen. Så jeg bruger oftest bradepanden, så de kan ligge med god afstand. Vi får ofte græsk yoghurt til som jeg rører med hvidløg, aromat, salt og peber.

Du kan servere ovnbagte rodfrugter til både kylling, and og en lækker hakkebøf. Da vi fik det den anden dag, var det med andebryst sous vide. Opskriften kan du finde lige her. Og er du ikke lige helt til and, så kan du lave kyllingebryst sous vide, den opskrift kan du finde den lige her.

 

Ovnbagte rodfrugter

By Berit
Prep Time: 15 min Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • Rodfrugter efter eget valg
  • rødløg
  • olivenolie
  • salt og peber
  • krydderier efter eget valg

Instructions

1

Skræl rodfrugter og skær dem ud i mindre stykker.

2

Skær rødløg i både.

3

Kom dem i en bradepande og kom olivenolie og krydderier ovenpå.

4

Bland godt rundt og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 35-45 minutter.

5

Tilberedningstiden afhænger lidt af hvor tæt rodfrugterne ligger og hvad der ellers er i ovnen.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply