Halloween

Mumie pølsehorn

Mumie pølsehorn

Det er halloween og til de her søde mumie pølsehorn har jeg bare brugt min sædvanlige opskrift. Opskriften er de her pølsehorn.

Det tager dog lidt længere tid at få snoet dejen rundt om pølserne, men sjove er de 🙂

Det nemmeste var at dele den lange dej pølse i 3, med 2 korte stykker og et langt. Først tager man et kort stykke og starter ved hånden på den ene arm og videre til næste arm. Så tager man det lange stykke og starter ved hovedet og sno så dejen ned langs det ene ben og derefter det sidste korte stykke til det sidste ben.

Her ses mumie pølsehorn inden dejen er hævet op.

Mumie pølsehorn

Mumie pølsehorn

Ingredients

  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl surmælksprodukt
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 3/4 dl rapsolie
  • 100 g groft speltmel (eller andet groft meltype)
  • ca. 300 g hvedemel
  • 14 pølser

Instructions

1

Opløs gæren i lun mælk, her luner jeg det altid i en kop i mikroovnen, så går det nemlig stærkt.

2

Tilsæt alle de andre ingredienser og ælt dejen i røremaskinen. Først et par minutter på laveste hastighed og så øg hastigheden efterhånden. Der skal køres ca. 2-3 minutter på hver hastighed. Dejen er æltet færdig når den er 27-28 grader. Måles nemt med infrarød termometer.

3

Men selvfølgelig kan dejen sagtens æltes med hænderne på gammeldags facon. Jeg har bare været på bagekursus og lært et par fif til hvordan de kan blive en tand bedre.

4

Hæver tildækket med plastik i en skål en times tid. Jeg klipper bare en 8 liters frysepose op, så passer den nemlig også til pladerne.

5

Skær pølserne ud så det ligner arme og ben, man kan også prøve at skære mund og øjne på "hovedet".

6

Del dejen i 14 og tril lange tynde pølser som snoes rundt om pølserne, så de kommer til at ligne mumier.

7

Efterhæver tildækket med plastik på en bageplade i 30 minutter.

8

Bages 12 minutter ved 230 grader.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply