Halloween

Mumie pølsehorn

Mumie pølsehorn

Det er halloween og til de her søde mumie pølsehorn har jeg bare brugt min sædvanlige opskrift. Opskriften er de her pølsehorn. Jeg ved godt at de ikke er særlig pæne at kigge på, men de er så sjove. Og ja, det tager lidt længere tid at få snoet dejen rundt om pølserne, end når man bare laver de sædvanlige pølsehorn.

Det nemmeste var at dele den lange dej pølse i 3, med 2 korte stykker og et langt. Først tager man et kort stykke og starter ved hånden på den ene arm og videre til næste arm. Så tager man det lange stykke og starter ved hovedet og sno så dejen ned langs det ene ben og derefter det sidste korte stykke til det sidste ben.

Du kan vælge at bruge lidt dej til at trille små kugler til at lave øjne med. Men du kan også vælge at dele pølserne i to, og så bare vikle dejen rundt om i stedet for.

Her ses mumie pølsehorn inden dejen er hævet op.

Mumie pølsehorn

Det er lidt svært at sige hvor mange mumie pølsehorn der bliver af portionen. Det kommer helt an på hvor meget dej man lige får viklet rundt om.

 

Mumie pølsehorn

Ingredients

  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl surmælksprodukt
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 3/4 dl rapsolie
  • 150 g groft speltmel (eller andet groft meltype)
  • ca. 250 g hvedemel
  • 10-14 pølser

Instructions

1

Opløs gæren i lun mælk, her luner jeg det altid i en kop i mikroovnen, så går det nemlig stærkt.

2

Tilsæt alle de andre ingredienser og ælt dejen i røremaskinen. Først et par minutter på laveste hastighed og så øg hastigheden efterhånden.

3

Dejen er æltet færdig når den er 27-28 grader. Måles nemt med infrarød termometer.

4

Men selvfølgelig kan dejen sagtens æltes med hænderne på gammeldags facon. Jeg har bare været på bagekursus og lært et par fif til hvordan de kan blive en tand bedre.

5

Dejen skal hæve i en skål tildækket med plastik en times tid. Jeg klipper bare en 8 liters frysepose op, så passer den nemlig også til pladerne.

6

Skær pølserne ud så det ligner arme og ben, man kan også prøve at skære mund og øjne på "hovedet".

7

Del dejen i 14 og tril lange tynde pølser som snoes rundt om pølserne, så de kommer til at ligne mumier.

8

Efterhæver tildækket med plastik på en bageplade i 30 minutter.

9

Bages 12 minutter ved 180 grader varmluft.

Notes

Husk at alle ovne er forskellige, så hold øje med hvornår de bliver gyldne.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply