Hovedretter med oksekød

Fyldte pandekager med oksekød

Fyldte pandekager med oksekød

De her lækre fyldte pandekager med oksekød er en af drengenes favoritter. De har hver en dag i ugen hvor de skal hjælpe til med at lave aftensmad. Der er så også dem der skal komme med forslag til hvad der skal laves til aftensmad den dag. Vi forsøger dog også at komme med forslag, så vi ikke altid kører i det samme og de lærer at lave forskellige retter.

Det er ikke altid vi har spidskål i pandekagerne, men vi har altid gulerod og squash. Men det gode er, at de kan bruges til at rydde lidt op i køleskabet, og man kan bruge lige de grønsager man har lyst til. Jeg kunne sagtens finde på at komme peberfrugter, svampe, porrer, forårsløg osv. i.

Vi har krydret dem ret mildt, men også der kan man jo selv spice det op, afhængig af hvor stærke man vil have dem.

Cheddarosten jeg kommer ind i pandekagerne river jeg altid selv fra et helt stykke. Det smager bare så meget bedre. Hvilken ost der lige kommer ovenpå er lidt forskelligt, det kommer lidt an på hvad vi lige har i køleskabet. Ofte blander jeg en helt almindelig 45% ost og cheddar. Andre gange bliver det den hurtige løsning med færdigkøbt revet ost i pose.

Vi får 12-15 fyldte pandekager med oksekød ud af denne portion.

De er lækkert at servere en salat eller råkost til pandekagerne.

Fyldte pandekager med oksekød

Af Berit Personer: 4-6 pers.

Ingredienser

  • Pandekager:
  • 6 æg
  • 7 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 50 gram fuldkorn speltmel (eller anden grov meltype)
  • 250 gram hvedemel
  • Fyld:
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 squash (ca. 120-150 gram)
  • 100 gram gulerod
  • 100 gram spidskål
  • salt og peber
  • allround krydderi
  • Revet cheddar
  • Derudover ost efter eget valg til gratinering

Fremgangsmåde

1

Start med at piske æg, mælk og salt sammen.

2

Tilføj derefter de to slags mel og pisk indtil dejen ikke har klumper.

3

Lad dejen hvile på køl i en halv times tid.

4

I mellemtiden kan fyldet forberedes.

5

Hak løg og hvidløg og svits det sammen med oksekødet indtil det er brunet af.

6

Riv squash og gulerod og snit spidskål fint og tilsæt til oksekødet og lade det svitse med ca. 5 minutter.

7

Smag fyldet til med salt, peber og allround krydderi.

8

Steg pandekagerne og kom 2-3 spsk oksekødsfyld og 1 spsk revet cheddar i hver pandekage og fold dem sammen.

9

Læg pandekagerne i et fad og kom revet ost over og så skal de i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

10

Server med råkost eller en blandet salat.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply