Sukkerøjne

Jeg blev simpelthen for nærig til at købe færdige sukkerøjne… og så synes jeg faktisk også at det er lidt sjovere når de er lidt skæve og skeløjede. Nu har jeg så bare øjne til det næste lange stykke tid… Men pyt hvis de ryger ud, for det er ikke meget de har kostet mig.

Denne portion rækker til to bageplader… og lidt mere, men stoppede da jeg havde lavet to.

Der skal bruges:

1 æggehvide

145 gram flormelis

1/2 tsk citronsaft

sort pastafarve

Pisk æggehvide, flormelis og citronsaft sammen, tag 1/4 del af glasuren fra og farv den sort med pastafarve.

Kom hver farve i en sprøjtepose, den hvide farve kan man med fordel bruge en tyl med et hul på 5 mm, den sorte farve klippede jeg bare et lille hul i spidsen.

Så er det bare at finde den rigtige teknik, jeg fik også skæve øjne i starten indtil jeg lige fandt ud af hvordan jeg lige skulle gøre. Min glasur havde en blød konsistens, så selvom der var en top når jeg havde sprøjtet den ud, så blev det udlignet lige bagefter.

Sprøjt 2-3 rækker med hvid glasur, og lav så pupiller med den sorte, så det hele tiden er vådt i vådt.

Og så skal de bare tørres i ovnen i ca. 35 minutter 50 grader varmluft. De kan også tørre 24 timer på køkkenbordet.

Som du kan se skulle jeg lige forsøge mig lidt inden jeg fandt den rigtige sprøjteteknik…

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Halloween. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *