Og så tænker du nok, spejlægs pizza…. hvad dælen er det? Ja sådan tænkte jeg også da min kollega fortalte om den.
Det er sådan en lidt sundere form for pizza. Man bruger spejlæg som bund i stedet for en klassisk pizzadej. Så bliver den nemlig lidt sundere. Selvfølgelig alt afhængig af hvad du kommer ovenpå.
Du kan næsten komme alt dit ynglingsfyld på. Dog skal der ikke være for meget af det, da det ikke får så lang tid. Og så skal du tænke på om det afgiver væde. Hvis jeg kommer champignon på, så steger jeg dem først på en pande. Så er det værste væde væk. Jeg har også prøvet at komme frisk spinat på, det smagte også lækkert. Men der skulle jeg lige hælde lidt væde fra spejlægs pizza inden jeg spiste den.
Selvom jeg elsker peperoni på min pizza, så vælger jeg ofte at lave den med tynde skiver italiensk skinke. For at den bliver lidt sundere, for mit ost ovenpå, det går jeg ikke på kompromis med. Jeg ELSKER ost… På billedet er der brugt cheddarost, ikke det klassiske til pizza, men det var hvad køleskabet gemte. Og det er jo heller ikke lige den mest traditionelle pizza.
Antal æg kommer helt an på hvor meget du lige kan spise, jeg plejer at lave den med 2-3 æg, og så får min mand en med lidt flere æg. Du kan også vælge at lave den på en stor pande og slice den bagefter.
Hvis du tænker, hvad er det her da for noget pjat, gik mig en rigtig pizza. Så kan du bare kigge her, så har du et par stykker at vælge imellem.
Spejlægs pizza
Ingredients
- æg
- pizzasauce
- fyld efter eget valg
- ost til topping
- becel til stegning
Instructions
Start med at gøre alt dit fyld klar.
Kom lidt becel på panden og lad det bruse op.
Skru ned og slå æggene ud som spejlæg på panden.
Kom pizzasauce forsigtigt på med en lille ske.
Kom dit fyld på og slut af med revet ost.
Kom låg på panden og lad den stå og simre ved svag til jævn varme indtil osten er smeltet.
Kunsten er at det kun lige bliver nok, så der stadig er en blød blomme på ægget.
Notes
Hvis ikke du har et låg til din pande, så bruger du bare et fra en af dine gryder. Glaslåg er mest praktisk så du kan se hvornår osten er smeltet.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på Facebook, der lægger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments