Jul/ Kager

Svenske ckokoladesnitter

Svenske ckokoladesnitter

Jeg siger det bare… når du har prøvet dem her, så vil de fremover komme med på listen over ynglings småkager der bages til jul… Jeg bagte dem for første gang sammen med en veninde for 6-7 år siden, og så var jeg jeg solgt!

Portion på ca. 100 stk.

300 g mel

200 g sukker

1 tsk bagepulver

1 tsk vanillesukker

3 spsk kakao

200 g koldt smør

1 æg

Pynt: 1 æggehvide og perlesukker

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, skær smørret i nogen mindre stykker og smuldr det i.

img_1223-2

Nu er jeg jo så heldig at jeg har min elskede kenwood røremaskine, så to minutter efter ser det sådan ud…

img_1224-2

Men selvfølgelig kan det gøres med klør fem…

Pisk et æg sammen og saml dejen med det og stil dejen i køleskabet en halv times tid.

Dejen deles derefter i 6 portioner som rulles ud til en pølse på ca. 30 cm og rulles flade med kagerulle og med en bredde på ca. 4 cm. Løsn dem fra bordet med en skarp kniv og læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med æggehvide og drys med perlesukker.

img_1227-2

Bages øverst i ovnen ca. 10 min. ved 175 grader. Bag kun en plade af gangen, det passer med 3 stænger på hver plade.

img_1229-2 img_1230-2

Tages ud af ovnen og skæres på skrå med det samme. Lille tip: De skal være bløde når de kommer ud af ovnen. Køles af på bageristen.

Et lille fif… jeg går jo helst ikke ned på udstyr i mit køkken og er glad for at jeg nu har fået et stort køkken med god skabsplads. Kan dog ikke afvise at jeg også er begyndt at opbevare ting fra køkkenet i et skab i et andet rum… Har bla. denne lille fine billige dims fra Rosti som jeg bruger til at dele blommer og hvider, jeg synes den er genial…

img_1226-2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply