Madpakker/ Småretter og snack

Sunde pizzasnegle

Sunde pizzasnegle

Drengene har som regel en pizzasnegl med i madpakken og derfor gør jeg dem lidt sundere… Jeg må jo indrømme at jeg helst vil have dem lavet kun med hvedemel, det er min svaghed, jeg elsker hvidt brød…

Men som den ansvarlige bonusmor jeg nu er, så sørger jeg selvfølgelig for at drengene får noget sundt med i madpakken. Ikke at jeg smører deres madpakker, det har Klaus fuldstændig styr på! Men når han nu så pænt spørger om ikke jeg lige bager en ny portion pizzasnegle, så kan jeg jo ikke lade være…

Det gav ca. 60 stk af denne portion

50 g gær

6 dl lunkent vand

2 tsk salt

100 g vanilleskyr (der kan bruges et hvilket som helst andet surmælksprodukt, i dag var det bare lige det køleskabet indeholdte)

400 g fuldkornsmel (lige i dag var det en blanding af grahamsmel og fuldkorns hvedemel da nogen ikke havde fået købt grahamsmel)

ca. 700 g hvedemel

Fyld:

1 glas pizzatopping

1 pose revet ost (200 g)

1 pakke skinkestrimler (175 g)

Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt, surmælksprodukt, fuldkornsmelet og derefter 2/3 del af hvedemelet. Ælt det til dejen er smidig med resten af hvedemelet, her bliver det som sædvanlig i min røremaskine.

Dejen hæver lunt en times tid.

Del dejen i 2 og rul dem ud i rektangler (tror mine var ca. 35×65 cm). Fordel først pizzatopping på, og derefter skinke og revet ost. Rul dejen sammen og skær den i skiver.

Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. Så kan alle 3 plader nemlig være i ovnen på en gang.

Kan holde sig et par dage i køleskabet, men de er også fryseegnede.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply