Kager

Banankage med chokoladekaramel glasur

Banankage med chokoladekaramelglasur

Har du bananer liggende i frugtskålen som er ved at blive for modne, så lav denne nemme og velsmagende banankage. Og hvis du bare vil have kage i en fart, så kan man sagtens undvære chokoladekaramel glasuren.

Jeg kommer ofte bananer i fryseren når de er ved at være godt modne og super gode til banankager. Så skræller jeg dem bare inden de kommes i fryseren og så er de klar til at komme i kagen når de er tøet op.

Denne portion passer til en springform med en diameter på 24 cm.

Banankage med chokoladekaramel glasur

Ingredienser

  • 5 modne bananer
  • 6 æg
  • 340 gram sukker
  • 4 tsk vanillesukker
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 gram smeltet smør
  • Glausur:
  • 125 gram sukker
  • 1½ dl piskefløde
  • 50 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

1

Æg, sukker og vanillesukker piskes til en luftig æggesnaps.

2

Mel og bagepulver blandes og vendes forsigtigt i sammen med det smeltede smør.

3

Bananerne moses og vendes i.

4

Smør formen godt og bag kagen nederst i ovnen i ca. 55 minutter ved 175 grader.

5

Lad kagen køle lidt af inden glasuren kommes på.

6

Glasur:

7

Start med at hakke chokoladen fint så den er klar til brug.

8

Smelt sukker i en gryde ved jævn varme indtil det er helt flydende.

9

Tilsæt piskefløde og pisk det godt rundt indtil der ikke er flere klumper, det kan godt tage lidt tid.

10

Tilsæt tilsidst den hakkede chokolade og når det er smeltet, så hældes glasuren over kagen.

11

Lad kagen hvile med glasur mindst en times tid, kom den evt. i køleskabet.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply