Jul/ Konfekt/søde sager

Havregrynskugler fra Mette Blomsterberg

Havregrynskugler fra Mette Blomsterberg

Mens dejen til finskbrød står i køleskabet kunne jeg jo lige trille havregrynskugler, så fandt denne opskrift fra Mette Blomsterberg, så må vi se om de bliver godkendt af Klaus når han kommer hjem…

Jeg fik ca. 50 stk ud af denne portion

Korn af 1/2 vanillestang (jeg brugte så fra en hel, da jeg bare havde købt de billige og ikke den gode, men dyre polynesiske)

100 g flormelis

175 g havregryn

1 spsk kakao

225 g stuetempereret smør

Kokosmel til at trille dem i.

Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud, bland det med lidt af flormelissen, så kornene bedre bliver fordelt.

img_1234-2

Bland det hele sammen og ælt det til en ensartet masse. Og der brugte jeg igen min kære kenwood, men jeg slap alligevel ikke for fedtede fingre, kuglerne skulle jo også trilles og rulles i kokosmel.

Opbevares i køleskab i op til en uge.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply